Ha online munkával foglalkozol téged is érinteni fog az új Adatvédelmi rendelet!

Te már felkészültél az új európai Általános Adatvédelmi Rendeletre (GPDR General Data Protection Regulation)?

Május 25-től megváltozik a korábbi adatvédelmi rendelet és az egységes európai szabályozás lesz érvényes.
Minden oldalnak külön Adatvédelmi Tájékoztatót és Általános Szerződési Feltételeket kell készíttetnie, és a felhasználónak azt jóvá kell hagynia.
A törvény mindenkire vonatkozik, ha csak egy weboldalt működtetsz hírlevél küldés céljából kérsz be adatokat, akkor is be kell tartanod a törvényt. Aki nem felel meg a jogszabálynak nagyon komoly büntetésre számíthat!

Mit jelent ez egészen pontosan, hogy érthető legyen azok számára is, akik pl. : online hálózatépítők, vagy egyéb online pénzkereseti lehetőségekkel foglalkoznak, és hírlevél feliratkozáshoz kérnek be adatokat.
Először is a hírlevél küldő szolgáltatódnak kell egy olyan feliratkozó panelt-űrlapot biztosítani számodra ahol, a feliratkozók  az Adatvédelmi Tájékoztatót és az Általános Szerződési Feltételeket el tudják fogadni. Tehát addig nem tudnak a küldés gombra kattintani, amíg ezeket nem fogadják el.
Fontos hogy 2 jelölő négyzetnek kell lenni, és nyilván az elfogódás annyit jelent, hogy ki is kell pipálni. Az alábbi képen láthatod nagyjából ennek, hogy kell kinézni.

 

aravédelmi rendelet

Ezzel sajnos még nincs vége. Minden olyan oldalon ahol adatot kérsz be, azaz feliratkozó űrlapot helyezel el, elérhetővé kell tenni az adatvédelmi feltételek leírást.

Adatvédelmi Tájékoztatót és Általános Szerződési Feltételeket, a törvény alapján neked kell elkészítened ez mindenkinek a saját felelőssége.

Ha pl.: nem küldesz hírlevelet csak egy kapcsolat felvételi űrlap van az oldalon, akkor is meg kell felelni ennek a törvénynek.
A törvény sok mindenre kiterjed még. Pld.: ha az oldaladon Google Analytics van akkor ezzel neked nincs teendőd, mert Google kezeli az adatokat, és nem Te.

Kérdőívek esetében, ha olyan kérdőívet készítesz, ahol nem kell megadni sem nevet, sem email címet, tehát semmilyen adatot akkor, nincs kötelezettséged.

Meg lehet még említeni  a Remarketinget vagy a Messenger bot használatát, a törvény ezekre is kiterjed. Nyilván mindenki tudja, milyen online marketing eszközöket használ. Sajnos, ha Te úgy próbálsz interneten pénzt keresni, hogy nem vagy tisztában alapfogalmakkal, pl.: nem tudod mi az a remarketing, akkor a törvényt sem tudod betartani, ez által akár milliós büntetésre is számíthatsz. A törvény pontos leírását itt érheted el.
Ezért is nagyon fontos tanuld, képezned magad! Nem lehet csak úgy a vakvilágba neki állni az internetes pénzkeresésnek, az online munkának. Tanulás nélkül nincs siker. Nyilván aki ebben nem jártas annak nehézséget okoz az elkészítése, nem könnyű átlátni, és megérteni a jogi fogalmakat.

A tudás megszerzésben, a megfelelő online marketing eszközök használatában, illetve a törvény betartásában is tudok neked segíteni.
Iratkozz fel a lenti űrlapon, és küldök Neked egy ingyenes tudásanyag sorozatot. Amennyiben pedig még többet szeretnél tanulni, illetve a siker eléréséhez megfelelő eszközöket szeretnél használni, a tudásanyag sorozatból azt is meg tudhatod, hogyan léphetsz tovább.

Amint azt a lenti űrlapon láthatod, még én sem felelek meg a törvényben előírtaknak, 🙂 de bőven május 25.-e előtt,  ez rendben lesz.  Májusban már nem erre szeretnék összpontosítani, hanem a május végén tartandó egy napos offline tréningemre, amely Balatonszemesen lesz.
Szeretnél erről is még több infót, akkor csatlakozz az Online Munka Tanoda zárt Facebook csoportjához, szeretettel várunk!

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÁS

form-07

Itt tudsz feliratkozni az Ingynes TudásanyagraHozzájárulok, hogy az e-mail címemre marketing tartalmú leveleket küldjenek.


Ebben a tájékoztatóban arról kaphatsz részletes felvilágosítást, hogy a www. onlinemunkatanoda.com használata során hogyan és milyen célból kezeljük a személyes adataidat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..