Narancsbőr, ráncok, képek, ezzel most lehet, hogy ismételten nem leszek túl népszerű…

Nyilván a cím kíváncsivá tett, esetleg megfordult a fejedben miért kell egy olyan blog bejegyzést írni, ami miatt nem leszek túl népszerű. 🙂

Először is, mert nagyon szeretném, ha azok az emberek, akik most kezdenek belekóstolni az online üzleti világba, keresik a lehetőséget arra, hogy online tudjanak érvényesülni, ne sétáljanak bele olyan emberek csapdájába akik tisztességtelenül játszanak.

Most kérdezhetnéd, hogy nekem ehhez mi közöm, mindenki azt csinál amit akar, úgy érvényesül, ahogy tud stb.. Nos, igen ez is egy nézet.

De ha valaki beleszalad egy olyan ajánlatban ahol akár az üzlet el lett ferdítve, vagy a termék túl lett dicsérve, hamis ígéretekkel lett felruházva, ráadásul azt várják el tőled és azt tanítják, hogy neked is ezt kell csinálni, akkor előbb utóbb rengeteg, lesz a kiábrándult csalódott ember. Őket már nagyon nehéz lesz arról meggyőzni, hogy igenis lehet ezt tisztességesen csinálni. És igenis vannak tisztességes online üzletek, tisztesség becsületes emberekkel, hasznos termékekkel.

Nézzünk, egy példát mire gondolok:

Narancs bőr és ráncok 🙂

Kedves Hölgy társaim őszintén, ha ezt látjuk bármilyen reklámban, hirdetésben, hogy van egy termék, ami eltünteti a narancs bőrt vagy ráncokat, akkor ez azonnal felkelti az érdeklődősünket. Na, és, ha még kép is van hozzá, jó estben előtte, utána ,vagy gyakran angol szöveggel ” before” „after” ,  felirattal arról, hogy milyen fantasztikus változásokat lehet elérni az adott termékkel.. Nyilván ahol angol szöveg van a képen az sem véletlen, de ne szaladjunk ennyire előre… Szóval a meseszerű változást mutató képeket látva nyilván elkezd motoszkálni a fejünkben, hogy de biztosan így van e, túl szép, hogy ez igaz legyen.. Csak, hogy annyira vágyunk a narancsbőr és ránc nélküli életre, hogy tovább olvassuk a reklámszöveget. Amikor aztán a következő szöveget látjuk egy a Facebook hirdetésben máris meg vagyunk győzve:” egy kedves vásárló küldte a képet, X termékkel ilyen hatást ért el, és köszönjük, hogy elküldte nekünk,” 

Hogy miért vagyunk máris meggyőzve? Mert a „sorstársunk”egy vásárló küldte el a fantasztikus változásról a képet.

És akkor itt jön a csavar: rutinos ember mit tesz ilyenkor, rákattint a képre, jobb egér gombbal, majd kép keresés ezzel:Google.  És láss csodát ez a kép több helyen is szerepel, többségében Ukrán vagy Orosz oldalakon, azaz ez a kép eredeti helye. Miért ezekről az oldalakról „lopják” a képeket? Mert jóhiszemű vásárló normál esetben soha nem fog a kép eredeti helyére látogatni csak úgy. Szóval nem egy vásárló küldte el hogy milyen szuper eredményt ért el az szóban forgó termékkel, hanem valahonnan az internet mélyéről lett előásva egy kép.

Az alábbi kép is egy jó példa erre, de ne csak a narancs bőr legyen a porondon 🙂  Szóval ez a kép egy Facebook hirdetésben szerepelt úgy mint amit egy kedves vásárló küldött be, arról hogy x termék hogyan tüntette el az öregségi foltokat. Ha rákeresel jobb egérgombbal Google-be láthatod hogy hány találat van ezzel képpel 🙂 (pirossal aláhúztam)

Én, mint rutinos internetező csalódok nem, csak azért mert tényleg milyen kár, hogy nincs már egy csodaszer, ami valóban eltünteti a narancsbőröm, vagy az öregségi foltokat,  holott tudom, hogy semmilyen krém sem tehet csodát. Mert pl narancsbőr esetén nem elég a kence, kell a sport a megfelelő táplálkozás stb.. Szóval mind ezt tudom, mégis csalódott vagyok, mert mindannyian szeretjük és vágyunk a csodákra. 🙂 

De a csalódás fő oka még sem ez, hanem az, hogy mire jó ez az egész félrevezetés?

Aki megveszi az adott terméket úgy is csalódni fog, mert nem kapja meg azt a hőn áhított eredményt, amit a képen látott. Rájön, hogy átverték és soha többet nem fog vásárolni. Mi értelme ennek?  Milyen eredménye lesz annak, aki bármilyen jellegű termekét így reklámoz? Talán ideig, óráig lesznek vásárlói, de hosszútávon lejáratja a cégét, a terméket és saját magát is. Na és persze ezáltal az összes online üzletet.

Mert mi ilyenkor a becsapott csalódott emberek reakciója?

Őt már becsapták egyszer-kétszer online vásárolt termékekkel, üzlettel, ő többet nem vásárol interneten, nem próbál ki semmit.

Termesztésen a narancsbőr csak egy kiragadott példa volt, lehetett volna még rengeteg más terméket is példának hozni. A hangsúly azon van, ha ilyen képeket látsz, ellenőrizd a valódiságát.

Ne hagyjuk magunkat becsapni!

Nyilván nem szabad általánosítani, kétsékivül vannak, akik valóban olyan képet tesznek fel ahol ők maguk mutatják meg, hogy pl x idő alatt y termékkel ennyit vagy annyit fogytak stb… De sajnos azt tapasztalom, hogy ők vannak kevesebben!

Ha eddig nem tudtad, hogy lehet, egy kép valódiságát ellenőrizni, akkor most már tudod, és tedd is meg, mert ez csak egy kiragadott példa volt, amivel nagyon sokat találkoztam az utóbbi időben főleg a Facebookon. Bármire rákereshetsz, ha kicsit is bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, amit az adott képen látsz…

Arra kérlek, ha Te már csalódtál akár többször is, legyél mindig körültekintő, de ne általánosíts, mert hidd el, vannak még becsületes emberek, üzletek, és jó termékek!

 

Még egy gondolat a végére: mielőtt bárki pengeélre állítania nem írtam cégneveket, és nem bizonyos cégek termékeit szeretném bírálni. Tudom, hogy vannak köztük nagyon jó termékek! Én az etikátlan módszereket, a félrevezetést szerettem volna kiemelni!

6 thoughts on “Narancsbőr, ráncok, képek, ezzel most lehet, hogy ismételten nem leszek túl népszerű…”

 1. Kedves Ildikó! Szuper dolgokról írtál! Ismételten bizonyságul szolgál az ONLINE TUDÁSOD! Azt javaslom mindenkinek, hogy ha online munkával kapcsolatosan vannak kételyei, nyugodtan forduljon Ildikóhoz , kérje ki a tanácsát és fogadja is meg! Köszönöm,hogy olvashattam az írásodat.
  Takács Márta
  Forever Living Supetvisor partner
  Blog

 2. Érdekes dolgot boncolgattál, tele igazsággal. Úgy gondolom, egy üzlet beindításánál fontos a bizalom. Nálad az emberek megtalálják a bizalmat.
  Blog

  1. Köszönöm Kálmán én is bizalmadat, és a hozzáállásodat!A hasonló gondolkodásúak, mindig meg találják egymást! 🙂

 3. Kedves Ildikó!
  Ez a bejegyzés a szívemből szól. Én is nagyon sokat tapasztaltam azt,hogy a sok bovli miatt az emberek már nem akarják elfogadni ami tényleg jó. Hiába mondom,hogy amit én tudok, adok az tényleg jó, nem tudom meggyőzni a legtöbb embert. De van egy nagyon jó vezető a személyedben akitől nagyon sok erőt,tudást kapok.

  1. Kedves Tündi!
   Köszönöm a kedves szavaidat.
   Nem feltétlenül bóvliról van szó,lehetnek akár értékes termékek is. Nem a termékekkel van baj hanem azzal,
   hogy sokan olyan módszerekhez folyamodnak azért hogy étkesíteni tudatják a termékeiket amely etikátlan.
   A legtöbb estben nem termékekkel van a baj hanem az ajánlás módszerével. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..