Online konferenciaterem újra gondolva, Facebook élő közvetítés online konferenciateremből.

 

8-10 évvel, ezelőtt amikor én elkezdtem online üzletek iránt érdeklődni, a leginkább használt marketing eszköz az online konferenciaterem volt.Rengeteg ember vett részt egy – egy ilyen online üzleti bemutatón.

Mára már nagyon megváltozott az irányvonal. Kevesen használnak online konferenciatermet.Pedig a mai trendekhez igazítva, remekül használható eszköz, akár üzleti bemutatók, vagy akár oktatás, képzés céljából.

Aki jelenleg is tart üzleti bemutatókat online konferenciaterembe az gyakran küzd azzal, hogy nem tudja, hogyan hívjon meg embereket a bemutatóra. Vagy ha meg is van a megfelelő módszere a meghívásra pl hírleveleken keresztül, rendszeresen azzal kell szembesülnie, hogy a meghívott emberek nem vesznek részt a bemutatón.

A megoldás, kapcsoljuk össze a közösségi média marketinggel, az online konferenciateremben tartott bemutatóinkat,  közvetítsük élőben a Facebookon a konferenciateremben tartott előadásunkat.

Ma már mindenkinek van Facebook csoportja vagy üzleti oldala. Ha eredményt akarunk elérni a Facebook marketinggel akkor rendszeresen kell, hogy élőben jelentkezzünk be az üzleti oldalunkon, vagy csoportunkba.

Élő közvetítést tarthatunk úgy is a Facebookon, hogy online konferenciateremből jelentkezünk be.

online konferenciaterem

 

Nézzük meg miért jó ez pl egy online üzleti bemutató tekintetében: Először is a csoportban előre meg tudod hirdetni a bemutatót. A bemutató időpontjában pedig úgy jelentkezel be élőben a csoportba, hogy megosztod a konferenciatermet, ez által a csoport tagjai úgy látják a bemutatót mintha a konferenciateremben tartózkodnának.

Bizonyára tapasztaltad már Te is, ha valaki élőben jelentkezik, akkor, a Facebook értesítést küld a csoport tagjainak hogy YX élő közvetést tart.  Ha van egy nagy létszámú csoportod, vagy egy olyan üzleti oldalad amelyet számos ember követ akkor nagyon sok emberhez eljut az előadásod. Nem csak azokhoz, akik az előadás időpontjában élőben látják a bemutatód.  Azokhoz is el fog jutni akik nem látnak élőben, mivel  az élő közvetés után  a bemutató felvétele rögzül a csoportban. Sőt aki még nem tagja a csoportnak majd csak a későbbiek folyamán csatlakozik  ő is meg tudja nézni. Nyilván nem mindenki fogja átböngészni a csoportban lévő tartalmat, de újra, és újra megtudod osztani a csoporton belül. Ugyan ez vonatkozik a Facebook üzleti oldalra is.

Az előzőekben említett módszert tudod alkalmazni oktatás képzés céljából is. Ha van már egy nagyobb létszámú csapatod akiknek rendszeresen szeretnél tartani képzést, erre is remekül használható. Általában mindenkinek van egy zárt üzleti csoportja Facebookon ahol a munkatársaival tartja, a kapcsolatot átadja az információkat stb.. Ebben a csoportban kiválóan alkalmazhatod ezt a módszert képzés céljából. Így aki nem tud a képzések időpontjában jelen lenni bármikor vissza tudja nézni.

 

Kérdésed van?

Itt a találsz meg:

https://www.facebook.com/omtanoda/

Kíváncsi vagy mit tud az általam használt online konferencia terem ?

Nézd meg az alábbi videót:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..