Új online marketing trend, közösség építés a Facebookon

Építs közösséget  a Facebookon!építs köszösséget

 

Rengeteget hirdetsz, posztolsz a Facebookon, de hiába?

Nem jönnek az eredmények?

Nemrégiben már írtam egy bejegyzést arról, hogy a Facebook algoritmusa megváltozott emiatt a régi irányvonalak már nem működnek.

Közösséget kell építeni!

De hogyan?

Első lépésként egy Facebook zárt csoportot kell létrehozni.(Ha nem tudod pontosan mit jelent a zárt csoport itt olvashatsz róla bővebben). Nyilván egy jól működő aktív közösség felépítése nem megy egyik napról a másikra.De ha nem kezded el, akkor sosem lesz eredmény.

Nem az a lényeg hogy több ezren legyenek a csoportba. Lehet egy csoportnak 3000 tagja, de ha ebből csak 100 ember az, aki követi a csoportot, és aktív résztvevője, 2900 pedig rá sem pillant, nem érdekli, mi zajlik a csoportban akkor mi értelme a nagy létszámnak!

Mielőtt létrehozod a csoportot, el kell döntened, hogy mi a célod vele.

Az Online Munka Tanoda csoport célja, hogy segítsen azoknak az embereknek, akik online szeretnének pénzt keresni. Ezen belül is elsősorban azoknak, akik hálózatépítéssel vagy ajánlói programokkal foglalkoznak. De nyilván bárkit szívesen látunk, akit érdekelnek az online pénzkereseti módszerek.

Tehát nagyon fontos, hogy határozd meg Te is a csoportod célját. Nemrégiben felvettek egy tanítói csoportba, ahonnan gyorsan ki is léptem. Nem tudom, hogy mi értelme volt engem egy olyan csoportba felvenni ahol általános iskolai tanítók beszélnek szakmai dolgokról, nem értek hozzá, és nem is érdekel ez a téma. Nagyon fontos hogy a célpiacod, illetve a hasonló gondolkodású, érdeklődésű emberek kerüljenek a csoportodba.

 

Az Online Munka Tanoda csoport tagjai betekintést nyerhetnek abba, hogyan dolgozom. Milyen eszközöket használok, illetve milyen stratégiákat, módszereket alkalmazok. Részt vehetnek ingyenes képzéseken. Igyekszem értéket adni a csoportnak, olyan információkat megosztani, amihez máshol esetleg csak pénzért tudnának hozzájutni.

Amikor meghatároztad a csoport célját, nyilván jó ha a csoport neve is tükrözi ezt, érdemes ezt jól átgondolni. Nézzük az én példámat: Online Munka Tanoda. Azért választottam ez a nevet, mert szeretnék segíteni azoknak az embereknek, akik online szeretnének pénzt keresni. Szerintem ez a három szó ezt tükrözi. Az viszont sajnos az én figyelmemet is elkerülte, hogy az online munka szó miatt sokan azért akarnak csatlakozni, mert azt hiszik ez is egy online munka hirdető csoport.

Ilyenkor mit lehet tenni? Először is minden csoportnak van egy leírása, ahol ezt kihangsúlyoztam, hogy ez nem egy hirdető csoport és nyilván azt is leírtam miről szól a csoport. A helyzet az, hogy még így is vannak, akik azt hiszik ez egy hirdető csoport, mert nem olvassák el a csoport leírását. De tovább lehet szűrni a jelentkezőket, ép erre készülök most én is. Mielőtt bárkit felvennék, a csoportba be lehet állítani egy felugró ablakot kérdésekkel, aki nem válaszol az nem kerülhet be.

Még egy jó tanács: Bármilyen jellegű terméked, szolgáltatásod vagy üzleted van, ne az legyen célod, hogy a terméked vagy az üzleted reklámozod reggeltől estig. Ez egy nagyon rossz módszer. Senki sem szereti, ha valamit erőszakosan tukmálnak rá, minden áron le akarják tolni a torkán. A közösség építés nem erről szól. Rengeteg olyan csoport van, ahova csak úgy bekerülök én is anélkül, hogy kértem volna a felvételem. Ezeknek a csoportoknak a 90% -ban semmi mást nem látok csak, hogy: „ez a termék erre jó, az meg arra, mennyire szuper mennyire jó, és vedd meg, mert ilyet máshol nem kapsz.” Ez nem közösség építés. De az sem, ha egy csoportban csak pozitív idézeteket osztanak meg. Adj értéket, építs bizalmat!

Hogyan kell ezt jól csinálni?

Mi mindenre kell még oda figyelni?

Nagyon sokat tudnék erről még mesélni. Amennyiben szeretnél, többet tudni csatlakozz az Online Munka Tanoda csoporthoz a Facebookon.

Vagy kérd az alábbi űrlapon az Online Munka Tanoda ingyenes tudásanyag sorozatát. Az ingyenes tudásanyagból megtudhatod, hogy azon kívül, hogy közösséget építesz a Facebookon milyen online marketing eszközökre, és tudásra van szükséged, ha interneten szeretnél pénzt keresni.

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Ebben a tájékoztatóban arról kaphatsz részletes felvilágosítást, hogy a www. onlinemunkatanoda.com használata során hogyan és milyen célból kezeljük a személyes adataidat.

form-07

Itt tudsz feliratkozni az Ingynes TudásanyagraHozzájárulok, hogy az e-mail címemre marketing tartalmú leveleket küldjenek.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..